Extrémní sporty

v nabídce cestovního SV pojištění

Kontaktujte nás

Extrémní sporty většinou dělají zkušení profesionálové, ale jsou i takové, které jsou dostupné běžněji. Ať už jste zkušený profík, nebo s podobnými sporty teprve začínáte, nezapomínejte na připojištění extrémních sportů, na které se jako jedni z mála v rámci cestovního pojištění specializujeme. Třeba takové potápění nad 40 metrů hloubky, které nejen pojišťujeme, ale automaticky hradíme i případný pobyt v barokomoře.

Také paragliding je čím dál tím populárnější a kurzy, kde vás naučí létat v oblacích, se dají sehnat i za velmi příznivé ceny. Podobně je na tom parašutismus, u kterého si užijete pořádný volný pád přímo z letadla.

K méně známým extrémním sportům pak můžeme zařadit třeba canyoning, který si ovšem nepleťte s kanoistikou. U canyoningu totiž nevyužijete žádnou loď, ale zejména své vlastní tělo. Při canyoningu prostupujete koryty řek, potoků či soutěsek, skáčete do přírodních tůní či slaňujete vodopády a také různě sklouzáváte a plavete. Můžete jej vyzkoušet v různých stupních obtížnosti. Podobnou disciplínou je pak slézání ledových a vodních vodopádů či speleologie (slézání v jeskyních).

Dalšími méně známými sporty jsou mountboarding a streetluge. Při mountboardingu jezdíte na speciálním “prkně” (boardu) na přírodních trasách, jako jsou hory a lesy. A “prkno” budete potřebovat i na streetluge. Jedná se však o speciální ergonomický board, na který si lehnete a jedete obrovskou rychlostí (nejčastěji) z kopce (tzv. downhill). Na první pohled tento sport může připomínat profesionální bobování či sáňkování (které se mimochodem také řadí k extrémním sportům), ale na rozdíl od nich se neprovozuje v zimě a jezdí se na běžných asfaltových cestách.

K extrémním sportům se řadí také “klasiky” jako je vysokohorská turistika nad 5.000 m n. m. a skálolezectví. Nezapomínejte však, že ať už provozujete libovolnou rizikovou aktivitu v zahraničí, je velmi důležité se pojistit. Pojištění rizikových sportů vám může v neočekávaných situacích doslova zachránit krk.

Pojistná rizika

Extrémní sporty
aerials akrobatický rock and roll alpinismus canyoning downhill
freediving heliskiing horolezectví kaskadérství (včetně artistů) letecké sporty
lyžování a snowboarding mimo vyznačené trasy mountboarding mimo vyznačené trasy moguls paragliding a rogalo parašutismus
potápění v obtížných podmínkách (nad 40m hloubky vždy) skálolezectví skeleton skialpinismus skoky a lety na lyžích
slézání ledových a vodních vodopádů speleologie sportovní boby a saně v koridorech streetluge vysokohorská turistika a ferraty (s nutností pomůcek) nad 3.500 m n. m.
závodní lyžování včetně tréninku závody Ironman závody Spartan Race

Připojištění Riziko 2 se vztahuje také na všechny adrenalinové sporty a činnosti uvedené ve skupině Riziko 1 a dále na aktivity uvedené v tabulce níže.